spacer

21-01-2019: Et referat fra førsteholdets møde med Damhusskak tirsdag i sidste uge.

Det siges, at franskmændene efter nederlaget i den fransk-tyske krig i 1870, havde mottoet: ”Tal aldrig derom, men tænk altid derpå!” – Efter den nedtur vi oplevede i sidste uge i Rødovre, må jeg indrømme, at det kan være, at vi kommer til bruge selvsamme motto, nemlig aldrig at omtale den overhaling, som vi oplevede mod Damhusskak, men huske den i tilstrækkelig lang tid, så vi kan gengælde de stryg vi fik. Nederlaget blev på fulde 1-7 og kun Per Lunde J. og Mikkel Hyldkrog reddede lidt af Lyngby-Virums nedslidte ære.

Resultat tabel

Vores kampleder – og første bræt – brillerede med at indkassere et nul allerede efter 25 minutters spil ved at sætte en dronning i slag. Jeg håber, at Lars Hyldkrog bærer over med mig, når jeg nu gengiver partiet, men det var så usædvanligt – og så kort en minature, at jeg synes, at det skal overbringes klubbens medlemmer:

Lars Hyldkrog, LVS – Søren Boeck Petersen, Damhusskak

1.e4, e6 2. d4, d5 3. Sd2, Sf6 4. e5, Sfd7 5. Ld3, c5 6. c3, Sc6 7. Se2, cxd4 8. cxd4, f6 9. Sf4, Sxd4 10. Dh5+ Ke7 11. exf6+, Sxf6 12. Sg6+, hxg6 13. Dxh8, Kf7. Se Diagramstillingen herunder:

Diagram

Her trak Lars 14. Sf3???, hvilket resulterede i det nådesløse 14.-,Lb4+ med damefangst på h8. Der fulgte et par enkelte træk mere, men partiet var afgjort.

Jeg selv spillede upræcist på fjerdebrættet i en sicilianer, og min modstander, Hans Nielsen, skubbede mig langsomt men sikkert mod afgrundens kant. Til sidst – hvor jeg havde alt for lidt tid til at overskue noget som helst –serverede han denne flotte kombination imod mig – se diagrammet neden for. Jeg havde lige spillet 31. -, Df2 – og fornemmede fejlagtigt, at jeg trods pres havde visse modtrusler på b2, men nu spillede Hans Nielsen et suverænt træk. Hvid trækker og vinder! (Løsningen nedenfor diagrammet).

Diagram

Hvid spillede 32.Dd8+! – der fulgte 32...Txd8, 33.Txd8+ Lf8 34.Txf8 og så var jeg til min forbløffelse sat mat!

Vh Bo Beier Thorup